Fără categorie

Neted și ascuțit: profesioniștii încearcă noul lanț de motoferăstrău Husqvarna X-CUT™

lazy husqvarna buzau livrare online produse drujba lama ulei ieftin

Să fim alături de profesioniștii care testează produsele Husqvarna® în medii reale reprezintă modalitatea cea mai interesantă de a vedea dacă eforturile noastre sunt răsplătite. Cu toate acestea, în cazul noului lanț pentru motoferăstraie X-CUT™, entuziasmul poate fi amestecat cu o anumită nervozitate din partea managerilor de testare. Va câștiga  acest produs complet nou pentru Husqvarna® aprobarea tăietorilor de lemne și a arboricultorilor care muncesc din greu?

H860 0376 husqvarna buzau livrare online produse drujba lama ulei ieftin

O pădure de pini, la câțiva kilometri de Huskvarna, Suedia, a primit o vizită neașteptată într-o după-amiază caldă de mai. Șaisprezece bărbați și femei, toți îmbrăcați în portocaliu, s-au dezlănțuit brusc, și-au ambalat cu putere motoferăstraiele și, după câteva secunde, erau ocupați cu tăierea și doborârea pinilor, tăind bucăți de bușteni de foioase și folosindu-și, în general, echipamentul într-o manieră aparent aleatorie.

Era vorba despre echipa H, un grup select de tăietori de lemne și arboricultori profesioniști din șapte țări, angajați în mod regulat pentru a testa produsele Husqvarna®. Ocupația de bază a tuturor este tăierea copacilor și ei știu când lanțul de motoferăstrău pe care îl utilizează își folosește toată capacitatea – și când nu.

Produsul pe care ne-am concentrat în această după-amiază a fost noul lanț pentru motoferăstraie Husqvarna® X-CUT™, care, pentru toată lumea din echipă, a reprezentat un concept complet nou. Managerii de test Husqvarna® și dezvoltatorii de produs prezenți au fost, pe bună dreptate, oarecum nervoși, deoarece aceasta a fost prima întâlnire între profesioniști și lanțul X-CUT™, însă au sperat că aceasta se va transforma într-o relație de lungă durată.

H860 0378 husqvarna buzau livrare online produse drujba lama ulei ieftin

Șase verdicte profesionale

Pentru realizarea testului, s-au folosit două motoferăstraie Husqvarna® 450 și 550 XP, echipate aleatoriu cu lanțuri X-CUT™ și cu lanțuri standard comparabile de tip H30. Profesioniștii au testat alternativ motoferăstraiele pentru a face o comparație cât mai exactă cu putință.

Ulterior, șase dintre ei au fost rugați să își exprime părerea despre noul lanț de fierăstrău și modul în care acesta este diferit de produsul standard.

„L-am testat pe bușteni de esență tare și a tăiat foarte neted, fără să se agațe sau să adere. Am realizat și câteva tăieturi de doborâre pe care lanțul le-a efectuat fără ezitări, fără blocaje. Apoi am tăiat câțiva copaci, lucru pe care l-a îndeplinit foarte bine, din nou fără blocaje. Lanțul a rămas ascuțit în pofida mizeriei și a cojii copacului. Pot spune că este un lanț foarte productiv.”
– Andy Campbell, tăietor de lemne din Norfolk, Marea Britanie

H860 0380 husqvarna buzau livrare online produse drujba lama ulei ieftin

”Pre-tensionarea pare să fie utilă, deoarece pentru primii copaci pe care i-am tăiat nu a fost nevoie să tensionăm lanţul. Cred că acest lucru este în avantajul silvicultorilor, deoarece în mod evident, nu ai cum să tensionezi lanțul când ești sus în copac. Per total, va fi mult mai sigur de utilizat și va elimina întreruperile.”
– Jo Hedger, silvicultor din Southampton, Marea Britanie

H860 0385 husqvarna buzau livrare online produse drujba lama ulei ieftin

“Îmi place foarte mult. Se simțea mai ascuțit și producea vibrații mai mici pentru corp. Fără un lanț ascuțit, nu poți face nimic – pierzi o mulțime de energie, o mulțime de timp, fără rezultat. X-CUT™ părea să meargă mai lin pe tăietură. Cu acest lanț, cred că poți să ai rezultate mai bune. Din momentul în care am deschis cutia mi-am dat seama că este ceva inedit. Apoi, când l-am încercat pentru prima dată, am fost atât de fericit pentru că deveniseră realitate toate speranțele noastre legate de acest lanț nou. “
– Martin Götz, lucrează la îngrijirea copacilor din mediul urban în orașul și în jurul orașului Frankfurt, Germania

H860 0384 1 husqvarna buzau livrare online produse drujba lama ulei ieftin

„Mi s-a părut un lanț mai puternic, dar în același timp tăietura a fost netedă și curată, fără să existe probleme de recul în timpul tăieturilor de doborâre – sunt cu adevărat impresionat. Și ascuțimea este deo-sebită, nu știu cum au reușit, dar materialul este chiar foarte bun.”
– Gabriele Dovier, silvicultor din Milano, Italia

„Prima impresie a fost că este mai agresiv decât alte lanțuri, dar totodată tăietura a fost mai netedă și mai rapidă. Când am efectuat tăietura de doborâre, pur și simplu și-a croit singur drum în interior, a fost mai ușor de utilizat și am avut o precizie mai mare.”
– Johan Pihl, silvicultor din Gothenburg, Suedia

„Nu credeam că voi sesiza vreo diferență, dar după ce am tăiat o zi cu acest lanț și am făcut o comparație reală cu lanțul standard, am fost cu adevărat impresionat. Mai puțin zgomot, mai puține vibrații și o tăietură mult mai netedă, în special în cazul tăieturilor de doborâre sau a celor drepte de penetrare. În munca zilnică, îți dorești un lanț care să asigure performanța optimă a motoferăstrăului. Cu un astfel de lanț, am convingerea că acest lucru este realizabil.”
– Jared Abrogena, silvicultor din California, USA

După cum probabil vă puteți da seama urmărind aceste comentarii, entuziasmul simțit în rândul echipei H la testul X-CUT™ a fost foarte mare. Este greu să reproduci în întregime acest entuziasm într-un text. Prin urmare este un lucru bun că am și filmat totul – vizualizați videoclipul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *